GAS5 – "Lidar as a service"

De  semi-vaste flitspaal voor GAS-overtredingen in zone 30/50

 

Eind januari kon je ons webinar volgen waar we de semi vaste-flitspaal LiDAR toonden en de snelheid waarmee deze kan worden geplaatst. Zeker voor lokale en gewestwegen zien we een toenemende interesse, niet alleen door de aandacht voor verkeersveiligheid maar ook met de vernieuwde wetgeving inzake GAS 5. Deze werd intussen aangekondigd door Minister Lydia Peeters en op de website van de Vlaamse overheid vind je intussen de praktische richtlijnen hoe om te gaan met deze nieuwe wetgeving, waardoor ook de inkomsten van de boetes rechtstreeks terugstromen naar de lokale besturen.

Vias analyseerde impact LiDAR aan schoolomgeving in Edegem

Verplaatsbare superflitspaal doet gemiddelde snelheid aan schoolomgeving met bijna 10 km/u dalen

 

Gerichte handhaving aan scholen door middel van een LiDAR, of verplaatsbare superflitspaal zorgt ervoor dat het aantal (grote) verkeersovertredingen spectaculair daalt. Vias institute stelde bij een analyse aan een basisschool in Edegem vast dat als er geen flitspaal stond 34% van de bestuurders ’s ochtends rond de schooltijd sneller dan 40 km/u reed. Na het plaatsen van een snelheidscamera was dat nog maar 3%! Het aantal bestuurders die zich aan de maximale snelheid hielden steeg van 21% naar 53%. De gemiddelde snelheid daalde met bijna 10 km/u.

 

Meer verkeersveiligheid in Halle dankzij verplaatsbare LiDAR Superflitspaal en GAS-boetes

Wat als onderzoek aantoont dat de inwoners van je stad zich hoofdzakelijk onveilig voelen door onaangepast rijgedrag in het verkeer? Dan is het tijd om actie te ondernemen, en dat is exact wat Halle deed. De stad rekent hiervoor op onze LiDAR Superflitspaal in combinatie met het GAS 5-reglement, dat hen in staat stelt om boetes uit te schrijven voor beperkte snelheidsovertredingen.

LIDAR-Superflitspaal waakt over de 5 gemeenten van politiezone HEKLA

De gemeenten Hove, Edegem, Kontich, Lint en Aartselaar en de politiezone investeerden de afgelopen jaren al heel wat middelen in preventie en sensibilisering rond verkeersveiligheid. Ondanks de inspanningen blijft overdreven snelheid één van de grootste klachten bij de inwoners. Hoog tijd dat de vijf gemeenten en politiezone HEKLA de grote middelen inzetten tegen de snelheidsduivels.