Meer verkeersveiligheid in Halle dankzij verplaatsbare LiDAR Superflitspaal en GAS-boetes
DSC_2686

Wat als onderzoek aantoont dat de inwoners van je stad zich hoofdzakelijk onveilig voelen door onaangepast rijgedrag in het verkeer? Dan is het tijd om actie te ondernemen, en dat is exact wat Halle deed. De stad rekent hiervoor op onze LiDAR Superflitspaal in combinatie met het GAS 5-reglement, dat hen in staat stelt om boetes uit te schrijven voor beperkte snelheidsovertredingen.

Voor maar liefst 60% van de ondervraagde Hallenaren zorgt een onaangepaste snelheid voor de grootste onveiligheidsproblematiek in hun omgeving. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek van Politiezone Zennevallei. Ook cijfers van de stad zelf benadrukken die nood: 1 op 2 deelnemers ervaart onaangepast rijgedrag van weggebruikers als de belangrijkste reden voor onveiligheid in hun omgeving.

 

Dat veiligheidsprobleem gaat Halle voortaan aanpakken met onze verplaatsbare LiDAR en de daarbij horende GAS-boetes. Aan de hand van snelheidsmetingen in zones 30 en 50 zoals schoolomgevingen, recreatiegebieden en sluiproutes wil de stad de pakkans op snelheidsovertredingen vergroten. Concreet wil dit zeggen dat de stad bij een overtreding van minder dan 20 km per uur een administratieve geldboete zal uitschrijven, om zo de verkeersveiligheid aanzienlijk te verhogen.

 

Bron: Stad Halle, Het Laatste Nieuws