S-VANP

Semi-Vast ANPR-systeem

 

Semi-Vast ANPR-systeem bestaande uit 1 of 2 autonoom werkende ANPR-units die voorzien zijn van batterijen welke een autonomie bieden van 30 dagen. Iedere unit is uitgerust met een aantal sensoren (schok-, rook, inbraak, temperatuurdetectie,) die ervoor zorgen dat het systeem 24/24u zichzelf controleert en in geval van incidenten onmiddellijk de juiste informatie doorstuurt naar onze meldkamer. S-VANP units zijn uitgerust met een volautomatische blusinstallatie.


Één S-VANP-unit maakt toegangscontrole of het controleren van rijstrookgebruik voor bepaalde categorieën voertuigen mogelijk.
Twee S-VANP units lenen zich uitstekend tot het controleren van o.a. sluip- en niet toegestaan vrachtverkeer (zgn. vrachtwagensluis) en dit over 2 rijstroken, met bi-directionele detectie.


De tijd dat een voertuig zich tussen de 2 ANPR camera’s bevindt wordt gemeten en verwerkt in een uiterst krachtig Back-Office softwarepakket waarmee al vele Belgische Politiediensten zijn uitgerust. Deze Back-Office software maakt het mogelijk om op een snelle en eenvoudige manier “black-“& “whitelists” aan te maken en te beheren alsook een ruim aantal uitgebreide zoekfunctionaliteiten te gebruiken.


Al deze gegevens kunnen door de bevoegde instanties snel geëxporteerd worden voor verdere verwerking (vervolging). Software wordt tot 3 weken na het beëindigen van de inzet van het S-VANP systeem ter beschikking gesteld van de klant, zodoende is er voldoende tijd om alle gegevens rustig te verwerken.
Er worden geanonimiseerde statistische gegevens verstrekt, die derhalve ook voor niet-politionele doeleinden kunnen worden gebruikt.